Treasure Island

skender iljaz braka

(15.12.1954 / Durres)

Hyu im Ilir


HYU IM ILIR …

I mbarë paskësh qenë, Hyu im Ilir,
kur mbi dy rrahe trupin e shtriu gjërë e gjatë.
Nimfat e detit këndonin këngët e përjetësisë,
mirëseardhjen bekonin tok me korifejtë e lashtë.

Dhe lindja ime rastësi s'paskësh qenë.
I ardhur nuk jam nga ishulli sirenave,
ku vdekja vdekjes i nanuriste nat' për natë,
Poseidoni, i zemëruar, detit i ngrinte dallgë.

Lindur jam unë prej brinjve pellazgjike.
Nga deti i përgjakur, i dhimbjes së tij
që dallgët Epidamusit ia futi thellë në shtat,
dhe gjaku i ngrohtë shpejt iu bë rrasht.

Me lotët e diellit tharë nëpër trupin e copëtuar,
me Hyun Ilir, shekujt me mund kam sjellë gjer këtu.
Sot, nuk di përse, Hyut tim i rëndon një qepallë,
dhe trupit ndien të mardhur, shndërruar në një dru.

Unë dhe Hyu për ty, Dyrrah, jemi krenar,
dhe pse na dhimbsesh, kur të shohim kështu.

Submitted: Thursday, July 03, 2014

Do you like this poem?
0 person liked.
0 person did not like.

What do you think this poem is about?Topic(s): art

Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags

What do you think this poem is about?

Comments about this poem (Hyu im Ilir by skender iljaz braka )

Enter the verification code :

There is no comment submitted by members..

PoemHunter.com Updates

New Poems

  1. Heart Strung, Joseph Walden
  2. It is time, Charity Nduhiu
  3. A Rainbow holder, Antonio Liao
  4. The Marketplace, Tony Adah
  5. Sailing Midnight, Steven Rhoads
  6. No one is, hasmukh amathalal
  7. Seizing The Arrears, Dexsta Ray
  8. I shall sing, hasmukh amathalal
  9. Thelo (1), Branden Aeling
  10. Why lord should look, hasmukh amathalal

Poem of the Day

poet James Whitcomb Riley

When the frost is on the punkin and the fodder's in the shock
And you hear the kyouck and gobble of the struttin' turkey cock
And the clackin' of the guineys, and the cluckin' of the hens
...... Read complete »

 

Modern Poem

poet Claude McKay

 
[Hata Bildir]