Dritëro Agolli

Explore Poets GO!
Popularity
Biography
Dritëro Agolli (born 1931) is an Albanian poet, writer, politician, and former president of the defunct Albanian League of Writers and Artists. He studied in Leningrad in the Soviet Union and wrote primarily poetry, but also short stories, essays, plays, and novels. He was head of the Albanian League of Writers and Artists from the purge of Fadil P ...
Popular Poems
1.
Pylli Qan Per Sorkadhen
Sorkadhen e zune ne qark nje mbremje,
Kur ngrihej pas fleteve ylli,
Naten me mall a me dhembje
Sorkadhen e re a kerkonte pylli.
...
2.
Enderr E Prere
mos vdis, se pas shirave aren e mbushi bari,
ka rene ne ullishte mize e ullirit.
hardhia duhet sperkatur shpejt me gurkali
dhe ende s'ka dale nga plisi kercelli i misrit
...
3.
Heshtja
Cigaria u dogj gjer ne fund
Mbi tryeze gjumi me mori
Ne xham era perdet i tund
Dhe hesht koridori.
...
4.
Vdekja E Nenes
U zvogelua nena dhe u tret e gjitha,
U be si pulebardhe e lehte
Dhe nje mengjes pa zbardhur ende drita
Renkoi e fluturoi mbi rete
...
5.
Nusja Nga Kosova
Kam dashur t'i gjeja dhe nipit tim të vogël një nuse
Andej nga Kosova në fshatrat e thella,
Po kjo ka qenë një ëndërr pas zjarrit me flakë të kuqe
Si valë e flamurit tek shpella.
...

Comments

Delivering Poems Around The World

Poems are the property of their respective owners. All information has been reproduced here for educational and informational purposes to benefit site visitors, and is provided at no charge...

4/16/2021 8:48:06 PM # 1.0.0.559