Nuk Paske Armiq? ! Poem by M.Sc. Jonis Buzi

Nuk Paske Armiq? !

Po më thua se nuk paske armiq? !
Mos, mik! Kjo mburrje të fëlliq!
Kush në fushëbetejë ka luftuar,
Dhe si trim ka duruar,
Armiq domosdo ka grumbulluar.

Në mos paç asnjë, sa pak ke arritur!
Asnjë tradhtar nuk ke goditur,
Asnjë fjalë gënjeshtare s'ke përbuzur,
Kundër të padrejtës kurrë s'ke luftuar,
Në luftë burracak je treguar.

This is a translation of the poem You Have No Enemies by Charles Mackay
Friday, May 31, 2024
POET'S NOTES ABOUT THE POEM
Albanian translation of Charles Mackay's 'No enemies'.
COMMENTS OF THE POEM
Close
Error Success