Panche Kovachovski


Panche Kovachovski Poems

1. Am’rous 12/28/2011
2. Пандемониум 4/23/2012
3. Безимен 4/24/2012

Comments about Panche Kovachovski

There is no comment submitted by members..
Best Poem of Panche Kovachovski

Пандемониум

Леснотијата со која живееме,
И која не води во неповрат,
Постојаното трагање по нешто,
За кое не знаеме ни дали постои.

Смртта, која не ја сакаме,
А всушност е најголема желба,
Денот кој сака да е ноќ,
И ноќта која посакува светлина.

Неподносливата убавина околу тебе,
Неподнослива, само поради тоа што не е твоја,
Насмевки кои делуваат како радијација,
Па се криеш од луѓето само за да живееш уште еден проклет ден.

Со секое наредно дежа ву,
Потпаѓаш под поголемо лудило,
И ништо повеќе нема смисла,
Тоа што го гледаш не е тука, ...

Read the full of Пандемониум
[Report Error]