Madrason writer

Gold Star - 17,330 Points (24-07-1967 / waalwijk netherlands)

Gelukkig Zijn: - Poem by Madrason writer

Het diepste geheim van Gelukkig zijn
is het Goed hebben met je zelf! Spreuk! op facebooktegeltje: :

Dat is een mantra en dat is een bloem. Ik doe mijn best, maar velen doen hun best hun 'leugens' op mijn bloem te zetten! Maar van een lotus glijdt alles dat er niet op thuis hoort ook weer af!

? ? ? ? ? ? ?

Voor vrijheid zijn de meeste mensen bang, bewustzijn van vrijheid en daar voor staan roept enorme weerstand op. In de kern willen we allen hetzelfde maar kiezen hier niet vaak consequent voor!

Als je er dus wel intrinsiek voor gekozen hebt, want je kunt het zomaar niet door te 'zeggen' ik kies hier voor! 'straal je dat af. Als je het gebruikt tegen anderen is het weg! Maar anderen zien dat het allemaal anders kan en drukken het, jouw aanwezigheid, weg! Als ik dit begrijp, dan moet ik dat ook erg vinden, en dat noemt men weer een soort van verhoogde Weltschmertz!

Als ik dat verdriet persoonlijk neem, dan begrijp ik niet wat dat geluk en die vrijheid werkelijk behelzen en heb ik weer een les te leren! Het lichaam reageert hierop en schenkt je signalen van weerstand, welke men stress of ziekte of psychische nood zou mogen noemen! Dat doet ze door je sterke geest, die wil balans met je tijdigheid om weer het eeuwigheidsprincipe, het tijdloze van vrijheid en geluk, binnen te kunnen laten, door aandacht, liefde en warmte en door de lessen te accepteren van jezelf, het leven, van je medemens en de natuur!

Vrijheid is een cadeau waarvoor je hard moet vechten en die niet vanzelfsprekend blijft. Het is de deur naar Geluk en innerlijke rust! Het is geen zweverig abstract begrip, het is begrip, begrepen zijn, begrijpen en begrepen worden samen als geheel.

“We doen alles om de toekomst te winnen en zeker te stellen en vergeten vandaag te leven! M”

Het leven roept de mensen terug van deze houding waarin die heerlijk warme veiligheidsdrang de terrorist wordt van de ziel en de gevangenis voor de vrijheidspotentie in ieder van ons. Iedere dag beleven ze momenten van stress, dit knopje drukken ze weg en de motor van moeten staat nooit stil, ze komen van hun werk en alles komt naar buiten, de stress en het verdriet, men zoekt verstrooiing en vlucht hiervoor dan vaak weer weg.


Veiligheid is een dwanggedachte, een neurose die ons voor de gek houd, maar de natuur heeft dit ge-ent in een ieder van ons, ze werkt sturend. Net zoals de liefde welke vaak door hormoontjes aangestuurd wordt een Gekte is, welbeschouwd dan, om ons te doen zoeken naar een match waarmee we onszelf in het leven willen voortzetten! De mens is een sociaal dier en zoekt het samenzijn en levert hier vaak teveel voor in! De volwassen liefde die niet de baas is van de lust en van het lijf, noemt men respect dat zich vervolgens uit in houden van! In feite hebben we dus elkaar blijkbaar nodig om te leren houden van onszelf!

Madrason (U mag dit delen en er op reageren)

Topic(s) of this poem: peace


Comments about Gelukkig Zijn: by Madrason writer

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Saturday, March 14, 2015[Report Error]