skender iljaz braka

Freshman - 577 Points (15.12.1954 / Durres)

Hapma Udhen - Poem by skender iljaz braka

HAPMA UDHEN !

Hapma udhen ti bishe e terbuar!
Shtegun hapma! Dritën lërë t'më ndriçoj.
S'më trëmbim sapak të tuat ulërima.
Të përgjakurat dhëmbë vdekjeje,
s'me termbin aspak.
Hapma udhën! Lërme te shkoj!
Piketave të gjakut tim, që çurg ka rrjedhur.
Diellin me këto duar dua fort ta shtërngoj.
Dhe yjet në një grusht për t'i mbledhur..

Topic(s) of this poem: art


Comments about Hapma Udhen by skender iljaz braka

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Monday, July 21, 2014[Report Error]