skender iljaz braka

Freshman - 579 Points (15.12.1954 / Durres)

Paqja Fillon Tek Unë - Poem by skender iljaz braka

Paqja tek unë i ka rrënjët.
Në buzëqeshjen time kur ngrihem në mëngjes.
Kur njeriut i them ëmbësisht; Tungjatjeta!
Dhe diellin me shikim përgëdhel, e përshëndes.
Paqja tek unë fillon
kur përdore fëmijët i marrë për në shkollë.
Kur gjithkujt i flas me të njëjtin zë në botë.
Kur ndriçimit të dobët në ngjyrën e jargavanit.
I zgjas pa u dridhur, dorën time të ngrohtë.
Paqja vjen prej përzëmërsisë tënde bujare.
Përtej një shikimi tinzar e të dyshimtë.
Dhe tolerant kur arrin të tregohen
ndaj një administratori prepotent e të pashpirt.
Paqja fillon gjimonë nga unë
Nga ti,
Nga ne.
Gjithkush prej nesh duhet ta ketë në shpirt.
Paqja nga themelet e forta të shtëipsë tonë fillon…
Prej saj vet globi arrinë të marrë
Veçse dritë.

Topic(s) of this poem: artistic work


Comments about Paqja Fillon Tek Unë by skender iljaz braka

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Monday, December 7, 2015[Report Error]