Madrason writer

Gold Star - 23,923 Points (24-07-1967 / waalwijk netherlands)

Vluchteling - Poem by Madrason writer

Vluchteling:

Als Arnold Karskens het heeft over Gelukszoekers en mensen met geld die alleen door kunnen en dat Europa mensen met 1000 euro aantoonbaar bezit, eerder zou helpen dan arme donders die overigens volgens hem bijna allen, -Calais, en Kos, - Gelukszoekers zijn, wat is er dan waar van zijn verslag?
We moeten kritisch kijken, ook ik die door een roze bril lijkt te kijken naar vluchtelingen. Kijk als het basisbegrip al faalt, Vluchteling! dan loopt de rest van welk verhaal dan ook daar op mank. Arnold heeft oorlogsverslaggeving gedaan en aan den lijve ondervonden hoe het is om een kogel te krijgen en slaag en gevangen gezet te worden en hoe je tussen bommen en granaten moet overleven, dat weet hij blijkbaar als de beste en geeft hem dan ook schijnbaar Meer recht van spreken dan de metafoor van dat kind dat dood in het water drijft!

De vluchteling die niet meer Kan spreken, ach ja die slaan we even over, dat is broodje aap en opkloppen van emoties of zo? Nee er zijn oorlogsverslaggevers die zich niet schaamde beschermd te zijn en vanuit een soort voorrecht alles te mogen verslaan! Wonen die ook niet in Libanon en woonden te Syrië in Hotels terwijl haar bewoners moesten vluchten als ontheemden van hun ruïnes, flatgebouwen, steden en dorpen, terwijl daar het verslag-geven gewoon doorgang vond? Ik ben ook een Gelukszoeker in de rechtse ogen omdat links blind toekijkt! Ik ben ook een bevoorrechte profiteur van onderwijs en arbeidsmarkt en een welvarende infrastructuur. En wat maakt dat Arnold?

Ik wil graag zijn nuance in mijn ervaring gespiegeld zien, zelfkritisch en overtuigd van andere waarheden. Ik woon in een multiculti wijk waar veel problemen zijn, en dat is al erg genoeg, ik moest wel noodgedwongen van mijn linkse vaarkoers afwijken zonder rechts te worden vind ik ook dat ik gegroeid ben en ik het ook genuanceerder kan, mag en durf te beschouwen. Ik weet dat Arnold af wil van dat PvdA achtige intellectuele geneuzel terwijl juist deze politici de zaak Nu onder andere nuances lijken te mogen afbreken. Zo ligt het verhaal van Karskens tegenover mij eigenlijk ook voor wat betreft zijn verslagen over Vluchtelingen.

Ik wil juist niet onkritisch futloos iedere vluchteling aanwijzen en worden als denunciant van Gelukszoekers, daar heeft Arnold minder moeite mee. Ik bewonder wel zijn moed en stamina. Maar wat zijn nu de diepere gronden, plots zich op te werpen als denunciant en dit journalistiek verantwoord, van de Gelukszoeker, ontmaskerd als zijnde niet een Vluchteling. Ik vraag me af als Nederland ooit honger lijdt wat Arnold dan zal doen, mee honger lijden en daar verslag van gaan geven of verraad aan zijn eigen mores plegen?

Madrason

Topic(s) of this poem: refugees


Comments about Vluchteling by Madrason writer

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Monday, August 31, 2015[Report Error]