skender iljaz braka

Freshman - 728 Points (15.12.1954 / Durres)

Këtu Më Bëni Një Vend - Poem by skender iljaz braka

Këtu më bëni një vend

Zhaurima e erës
si përherë më fshikëllon.
Më muros në kufirin mes tokës dhe detit.
Këtu më bëni një vënd të qëndroj.!
Me ndryshkun e plakur të viteve.
Mbrëmjeve pa skaje një vale ti këndoj
Pastaj të qaj me lotët e mi prej fëmije.
Këtu më bëni një vënd të qëndroj.!
Pranë këtij muzgu të trisht,
pa ngjyrë e pa aromë.
Kësaj bote të çnderuar vallë,
Ç’ tingull krenarie i kanë mbetur,
veç një tjetër trajte fuqie të heshtjes.
gjusmë të vdekur.?
Një plim pulëbardhash dua të vështroj
Kur mbi horizotet pa dritë të lëshojnë
athtësirën e limonëve të papjekur.

Topic(s) of this poem: love and friendship

Form: Ballad


Poet's Notes about The Poem

lengim

Comments about Këtu Më Bëni Një Vend by skender iljaz braka

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Monday, December 7, 2015[Report Error]