skender iljaz braka

Freshman - 728 Points (15.12.1954 / Durres)

Mos Ma Fyeni Tim Vëlla - Poem by skender iljaz braka

Im vëlla më duket i përhumbur,
si pemë e vetmuar
në një muzg të përhimt.
Dhe toka, vendi nga ai vjen e shkon
më duket e rënduar,
prej djersës dhe gjakut
që i bien si të jet pleh
i ardhur dhe i mirë.

Im vëlla më duket më i plakur.
Llis i lasht, djegur prej rrufesh
Fytyrë e tij, prej vuajtjesh e gërvishtur,
që jermon e rënkon hidhur,
gjer në rrasht njomur,
si lisi nën rrebesh.

Më ngjan im vëlla
me një rrobë të arnuar.
Me një det të tërbuar më ngjan im vëlla.
Fshikëllima e ditëve të pamëshëme
në të rrënjët thellë,
thellë i ka ngulitur.

Im vëlla është i tëri një
dhimbje e mbytur.

Veç sytë i qeshin tim vëllai,
Dhe shpirti i tij harliset
si miljonae miljona lule
në një kopësht prej tyre i qëndisur.

Jo, mos ma fyeni tim vëlla!
Mos ma lëndoni ju mutër të shtrenjtë.
Do të vijë dhe për ju koha e varrimit.
E bardha e veshjes tuaj do çngjyroset,
errësohet gjer në rrënjë,
nga klithma e pajajësisë së zemërimit.
Mos ma fyeni tim vëlla!
Mos ma fyeni!

Topic(s) of this poem: artistic work


Comments about Mos Ma Fyeni Tim Vëlla by skender iljaz braka

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Monday, December 7, 2015[Report Error]