skender iljaz braka

Freshman - 577 Points (15.12.1954 / Durres)

Në Kumbim Të Vargjeve - Poem by skender iljaz braka

Në kumbim të vargjeve
Nën kumbimin e vargjeve
të mia poetike do të vdes një ditë.
Do të vdes në një shtëpi fare të thjesht.
Një shok fëmijërie pa tjetër tek koka do ta kem.
Mëpas gjithë të dashurit që nën dhe do t'më shtjen.

Dhe përsëri në jetë do të pihet dhe rakia.
Të tjera buzë do dridhen prej dashurisë së parë.
Pikëllimi mbi qerpikë prap do të zbres.
Këmbana e largët një tjetër do kërkoj për varr.

Por unë i kyher në një zog.
Do endem rrugëve, shteg më shteg.
E përsëri vargje prej të mijave do të këndoj.
Të paktën, shpirtërave të gjallë tu jap pak jetë

Topic(s) of this poem: art


Comments about Në Kumbim Të Vargjeve by skender iljaz braka

There is no comment submitted by members..Read this poem in other languages

This poem has not been translated into any other language yet.

I would like to translate this poem »

word flags


Poem Submitted: Monday, July 7, 2014

Poem Edited: Monday, July 7, 2014


[Report Error]