Midis Tradicionales Dhe Modernitetit Poem by peshawa kakayi

Midis Tradicionales Dhe Modernitetit

(Midis Tradicionales dhe Modernitetit)
Shkruar nga: Peshawa Kakayi
Përktheu: Amb Maid Čorbić

Pjesa e pare:

Brenda frigoriferit:
Përveç lëngut të fikut,
Shishja e ullirit ruhet.
Nën rresht:
Disa (Meze) *
Me gotë uiski vihet.
Ju pini,
Ulem me ty
Gëzon gotën tuaj
Unë ha ullinj.
Ju jeni i dehur
Unë lutem timen.
Shikoni të dashur,
Ashtu si ky mullah unë nuk të refuzoj!
Kur një person ulet me një pijanec.
Nuk do të thotë se pi edhe ai.
Më pëlqen ta vërtetoj:
Shihni Zotin duke u betuar në ullinj.

*Meze: përzgjedhje e pjatave të vogla të servuara me alkool.

Wednesday, January 11, 2023
Topic(s) of this poem: famous people
POET'S NOTES ABOUT THE POEM
Translated from English into Albanian-Përkthyer nga anglishtja në shqip
COMMENTS OF THE POEM
READ THIS POEM IN OTHER LANGUAGES
Close
Error Success